NABOVARSEL OM GRUNNVANNSBORING

 

Grunnvannsovervåkning langs Fornebubanen

Fornebubanen starter nå arbeidet med å installere poretrykksmålere langs banetraseen. Måleinstrumentene skal nedsettes for å overvåke grunnvann før, under og etter byggeperioden av Fornebubanen. Dette må gjøres for å kartlegge områder med sårbar natur og setningsutsatt bebyggelse.

Arbeidene starter etter planen opp medio juni og pågår utover høsten 2018. Arbeidene vil pågå på dagtid fra kl. 07.00-19.00 på hverdager.

Arbeidene vil bestå av grunnboring og fjellbrønnboring for nedsetting av piezometere (poretrykksmålere) og tilkobling av disse til et trådløst overvåkingssystem.

Fornebubanen har inngått kontrakt med GEONOR AS som skal stå for etableringen av overvåkingssystemet. Rådgiveren og hans underentreprenører, Romerike Grunnboring AS og Brødrene Myhre AS, skal utføre selve anleggsarbeidet, og er pliktige til å følge lover og forskrifter hva gjelder bl.a. anleggsstøy og støv i nærområdet.

Det er lagt stor vekt på at trafikkløsningen skal fremstå som tydelig og oversiktlig. Det er viktig at beboere i området tar særlige hensyn i byggefasen. Dette vil særlig knytte seg til å forhindre at barn og uvedkommende tar seg inn på anleggsområdene. Beboere bes være oppmerksomme på sperringer og skilt som følge av pågående arbeider.

Vi beklager de ulempene som byggearbeidene måtte medføre for nærmiljø og beboere.

Dersom det er spørsmål knyttet til grunnboringer og etablering av poretrykksmålere, vennligst se kontaktinfo nedenfor.

Ved henvendelser til Fornebubanen: E-post: postmottak@fob.oslo.kommune.no

Piloten sameie og TUN1 blir berørt med 2 punkter. Ett ved krysset Forneburingen/Bernt Balchens vei og ett ved gangveien mot Snarøyveien/Brannveien ved sydblokkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.