Avfall og søppelanlegget

Ansvarlig: Bærum Kommune v/Envac

Piloten er tilknyttet sentral søppelsug

Kontakt ved problemer eller tett søppelsug:  47 46 90 00

Husholdningsavfall

Avfallet må være godt innpakket i plastposer som er godt knyttet igjen. Store sorte plastposer er ikke tillatt.

Glass og flasker

Glass, flasker og andre knuselige gjenstander må ikke kastes våre containere. Slikt avfall skal bringes til glasscontaineren på f.eks. Storøya grendesenter, Meny Snarøya eller andre innsamlingsplasser.

Bygningsavfall

Nedkastene skal bare brukes til husholdningsavfall. Det forekommer atsøppel «legges igjen» utenfor søppelsugene, det forutsettes at beboerne kjører bort slikt avfall selv.

Papir, papp og drikkekartonger

Papir, papp, aviser, ukeblader, reklamebrosjyrer og drikkekartonger kastes i papirsuget. Med drikkekartonger menes kartongemballasje for melk, juice/saft, desserter og vaskemidler. Papir som er tilsølt (matpapir, tørkepapir o.l.) eller belagt/kombinert med plast eller metall må ikke legges i returpapircontainerne, men behandles som husholdningsavfall.

Gave og Julepapir

Husk at brukt julepapir anses som vanlig søppel (husholdningsavfall) og ikke skal legges i returpapirbeholderne. Julepapir består stort sett av svært gjennomfarget og glanset papir. Det bidrar til å senke kvaliteten i returpapiret og må sorteres ut. Vanligvis følger også mange «urenheter» sammen med julepapiret, slik som hyssing, tape, isopor, kreppet papir etc. Det forekommer at returpapirbeholderne inneholder andre ting enn rent papir, og dette fordyrer bortkjøring av papir med flere tusen kroner hver gang. Det beste for miljøet er å brette julepapiret pent sammen og bruke det neste år. Restavfallet i Bærum brennes og gir energi i form av fjernvarme.

Juletrær

Gamle juletrær må leveres til stedet de er kjøpt eller til ISI.

Plastavfall

Det finnes egne søppelsug for plastavfall som beboerne skal benytte,.

1 kommentar til “Avfall og søppelanlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.