5 kommentarer til “Gjesteparkering og kontakt med garasjesameiets styre

  1. Jeg har i dag fått nye regler i posten vedrørende parkering. Når gjelder reglene fra? Hvorfor har vi ikke blitt informert om dette før, og var dette den eneste løsningen?

    Hvem som helst kan lese på tavlen hva som skal gjøres, og velge en vilkårlig bebober for å parkere og sende sms. Dermed kan dette systemet bidra til økt fremmedparkering.

    Jeg synes også dette er også en unødvendig og irriterende kostnad.

    Det ville vært mye bedre om hver beboer fikk parkeringstillatelser, som kunne legges i bilen ved besøk.

    Har ikke vi som selveiere noe vi skulle ha sagt ? Kan vi få dette omgjort ? Imøteser svar.

    Mvh.
    Grethe

  2. Hei,
    Først og fremst er det synd at du ikke liker de nye tiltakene vi har gjort.
    Vi i garasjesameiet styret har tatt beslutning om de nye regler og registrering for at de få gjesteplassene vi har skal være tilgjengelig for nettopp gjester.
    Vi opplever at personer på nabobedrifter og også beboere tar opp disse plassene noe som igjen går ut over alle.

    De nye reglene gjelder fra 1. November 2012.
    Vi har delt ut nye regler til alle beboere samt satt opp nye skilt på parkeringsplassene. Reglene er enkle og vi har heller villet gjøre endringene sammenhengende slik at de faktisk får en effekt, enn å gjøre det stegvis.

    Alle styremedlemmer i garasjesameiet har til enhver tid full oversikt over hvem som har registrert, hva de har registrert og om vedkommende registrerer seg fortløpende over tid. Vi vil derfor enkelt kunne følge med på «gjengangere».
    Det er også enighet i styret om at disse tiltakene også vil ha en prevangtiv effekt.

    Vi har vurdert flere løsninger, men disse ville vært enkle å kopiere og ville da ikke ganget beboerene. Vi ville da ikke hatt noen faktisk oversikt og uvedkommende og beboere vil også da fritt kunne tatt opp gjesteplassene.

    Kostnaden er 3kr for 3 dager, noe som vi anser som er meget liten kostnad.

    Igjen det vi ønsker er økt trivsel for alle!
    Håper jeg har gitt svar på det du lurer på, hvis ikke får du bare ta kontakt.
    Svar gjerne på: parkering@pilotenfornebu.no

  3. Enig med Grethe at det er litt merkelige parkeringsregler. Hvem som helst kan jo lese av leilighetsnummer og navn på ringeklokka, samt fremgangsmåte for «lovlig parkering» på skiltet uten å besøke noen.
    Men min mor som kommer 2 timer hver dag etter lunsj for å hjelpe guttungen med lekser får karantene i 2 dager etter å ha vært på besøk 3 dager.
    Det er også uklart hvorvidt det skal registreres hver gang man parkerer eller bare en gang og så kan man komme og gå fritt i 3 dager?
    Hva hvis man da er på besøk noen timer på mandag og så kommer tilbake på torsdag – har man da karantene??? (Mandagsparkeringen gjelder for 3 dager og så er det 2 dager karantene.)
    Dette er ikke innlysende hvordan disse reglene virker.
    Mvh
    Gry

    1. Som Hans Christian svarte til Grethe 31. oktober vurderte vi flere løsninger på hvordan vi skulle unngå at uvedkommmende parkerte på plassene. Vi undersøke med flere sameier med tilsvarende problemer, vi sjekket med OBOS og vi diskuterte oss frem til det vi anså som beste løsning. Misbruk vil alltid noen prøve seg på, men med systemet vi har innført vil de som over en viss tid misbruker bli registrert og sanksjonert.

      Reglene ble innført til beste for sameierne, slik at gjestene våre kan få sikker parkering uansett når de kommer.

      Du mener at reglene er noe uklare, og det beklager vi. Når det gjelder registrering skal den foretas når man kommer første gang, og ikke gjentas i løpet av de 3 døgnene parkeringsperioden varer, selv om man parkerer på forskjellige plasser i mellomtiden. Deretter har vi satt en periode på 2 døgn for å luke unna misbrukerne.

      I ditt tilfelle hvor du får daglig besøk viser vi til pkt.7 og pkt. 9 i reglementet. Det er helt innlysende at din mor får tillatelse til på parkere slik som beskrevet, men vi ønsker at dette blir innmeldt til styret slik at vi har en forklaring på hvorfor kjøretøyet parkeres utover de generelle reglene. Når vi har denne informasjonen fra deg står bilen lovlig parkert i den angitte perioden, og det er da heller ikke nødvendig for henne å registrere bilen inn før perioden er over.

      Vi som følger med på parkeringen ser med glede hvilken respons systemet har fått. Det er tydelig at de som arbeider i nærheten er borte fra plassene og vi ser at de fleste sameierne følger reglene for registerering lojalt. Unntaket er et par beboere som konsekvent parkerer privat- og firmabil uten å ta hensyn til reglene. Disse har/vil få advarsel via SMS, og vil – dersom parkeringen fortsetter – bli sanksjonert som beskrevet i reglementet.

      Styret ønsker både negative og positive tilbakemeldinger fra sameiere og beboere, slik at eventuelle misforståelser kan oppklares og forbedringer foretas.

  4. Meldinger angående parkeringen bes sendt til garasjesameiets styre, slik at vi kan få samlet dem på ett sted. Da kan alle som er interessert lese hva som kommenteres.

    Konserten 1. mars medførte igjen kaos med biler, mennesker, støy og forurensing, dog noe mindere enn konserten 22. desember. Denne gangen var det mye politi på plass som regulerte trafikken, satte opp sperringer og ledet mye trafikk opp BB vei for å få flyt i trafikken til og fra parkeringen til TA. Busser ble også ledet opp BB både før start og etter konserten.

    Dette problemet er tatt opp med arrangøren og kommunen tidligere, men de har ikke nedverdiget seg til å svare. Vi vil derfor i samarbeid med styret i Piloten sende et krav til kommunen og arrangør om vakter og omlegging av trafikken. Vi har også tanker om å be Budstikka komme for å lage en reportasje ved konsertene 16. – 18. april med Justin Bieber. Det erogså flere konserter fremover som vil medføre samme type ansamlinger.

    Dessverre har vi ingen sanksjoner mot de som kjører på gater og fortau, da dette er offentlig område. Det vi har anledning til er å fjerne de kjøretøyene som beviselig parkerer på gjesteparkeringsplassene uten å besøke noen som bor i sameiet. Det har vist seg at noen sameierne har tillatt bekjente å bruke deres navn og leilighetsnummer for å parkere som deres gjester når det er konserter, hvilket selvfølgelig er helt legitimt. Men det er også klart at noen misbruker plassene, og med rette kan fjernes. Da er spørsmålet om hvem som skal stille opp som vakter på de aktuelle kveldene og rekvirere inntauing. Saken vil bli tatt opp i styret for å se om sameiet skal lønne de som påtar seg en slik jobb, hvilken lønn de skal ha, og om sameierne vil gi sin tilslutning til at penger brukes til dette.

    Reglene for gjesteparkering er klare om hvor lenge et kjøretøy kan parkeres. 3 dager etter melding, deretter minimum 2 dagers fravær før ny 3 dagers periode. Det er riktig at ingen er inntauet, men det er delt ut advarsler via nettet og med lapp på kjøretøyet, hvilket har vist seg å bli tatt hensyn til. Imidlertid vet vi at flere sameiere har to biler og veksler med å ha de ute på gjesteparkeringen og inne i garasjen, slik at de dermed parkerer lovlig. Vi har også registrert at enkelte sameiere parkerer uten å registrere bilene da de er innom leiligheten en time eller to på ettermiddagen før de kjører videre. Dette anses som uproblematisk, da det må utvises en viss smidighet i forhold til å bære inn handlevarer, barn og barnevogner og samtidig spise middag.

    Dersom en sameier har spesielt behov for parkering utover reglene kan styret gi tillatelse. Dette har skjedd ved et par anledninger.

    Misbruket med at ansatte i nærliggende firmaer parkerte på gjesteparkeringe har opphørt. Vi har til gode å se at alle plassene er opptatt, med unntak at de to ovenfor nevnte konsertkvelder.

    Vi har ikke registrert at det er kjøretøyer som parkerer fast i strid med regelverket, og vil gjerne få oppgitt numrene på de aktuelle. Opplysningene bes gitt på garasjestyrets nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.