Informasjon om gulvvarme og varmtvann

Den siste tiden har det kommet klager på manglende gulvvarme.

Styret har i flere år hatt serviceavtale med fa. Assemblin, som regelmessig foretar ettersyn og feilrettinger på anlegget som er tilknyttet fjernvarme, altså både vannbåren gulvvarme og varmtvann.

I oktober måned 2018 ble det foretatt årlig storservice på hovedsentralen. Rapporten til styret bekrefter at alt fungerer som det skal, både med temperatur og trykk i anlegget.

Etter å ha fått meldinger om at enkelte har lav temperatur i sin leilighet, mens andre har enkelte rom hvor de ikke får varme i gulvet, tilkalte styret personell fra Assemblin for å finne ut årsaken til manglene.

6 leiligheter ble besøkt. Det ble funnet termostater, både på bad og i oppholdsrom som ikke virket.

Det ble også funnet ut at actuatorer (ventilregulatorer) ikke fungerte.

Det kom også fram at beboerne på egen hånd har stengt av ventiler og foretatt lufting av anlegget, mens andre har leid inn tilfeldige rørleggere som har foretatt justeringer i anlegget. Dette kan ha vært en medvirkende årsak til at det blir ubalanse i systemet og problemer oppstår.

For at de berørte skal få tilfredsstillende temperaturforhold i sin leilighet har styret inngått avtale med Assemblin om at den enkelte sender melding til dem hvor det beskrives hva som føles feil. Oppgi sameie, navn, adresse og leilighetsnummer. Firmaet vil da gi faglige tilbakemeldinger og sørge for eventuell feilretting. (Det er ønskelig at styret settes som kopiadressat på meldingen.)

Skifte av termostat inne i leiligheten belastes den enkelte eier. Assemblin utfører dette og har prissatt det til kr. 1050 eks. mva. pr stk. (Dette innebærer at det skiftes flere på samme oppdrag). Avtalen gjøres direkte mellom firmaet og den enkelte.

Dersom det er feil i varmesystemet vil sameiet dekke disse kostnadene. Det kan være ventiler, actuatorer, lufting mm.

Feilmelding sendes pr. mail til:

Avdelingssjef Thomas Trondskog, Assemblin

Email: thomas.trondskog@assemblin.no

Mob: 97577517 (Kun i hastetilfeller)

 

Kopi: garasjestyret@pilotenfornebu.no

*****************************************

Assemblin AS

Bjørnstjerne Bjørnsons gate 110, 3044 Drammen

Tlf. 32276060

www.assemblin.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.